متافیزیک انرژی و آسترولوژی

آشنایی با منازل قمر در آسترولوژی

آشنایی با منازل قمر در آسترولوژی

منازل قمر یکی از مباحث پرکاربرد و مهم در علم آسترولوژی محسوب می شود. در این پست قصد داریم به معرفی این مبحث و برخی کاربردهای آن بپردازیم. پس در ادامه با ما همراه شوید.

دوره قطع و اتصال تارهای اتری

هدف اقوام مختلف هندیان از تثبیت منازل قمر تعیین مواضع اجرام آسمانی و مقایسه آن‌ها با مواضع منازل و استخراج احکام نجومی از روی محل ماه در یکی از این منازل در وقت معین به کار بوده ‌است. اما اعراب قدیم از منازل برای پیشگویی حوادث جوی در فصول سال استفاده می کردند، چه این حوادث را به طلوع منازل یا غروب آن‌ها هنگام فجر و طلوع خورشید نسبت می دادند.

ماه فلک خود را در مدت ۲۷ روز و ۷ ساعت و ۴۳ دقیقه می پیماید، و این دوره را دوره نجومی ماه یا ماه نجومی یا ماه دوری می نامند، یعنی پس از تمام شدن آن ماه در ۲۷ یا ۲۸مین شب به همان ستاره ای می‌رسد که حرکتش از آنجا آغاز شده بود. از اینرو در ستاره شناسی هندی ۲۷ منزل و در ستاره‌شناسی عربی و اسلامی ۲۸ منزل قمر وجود دارد.

در نجوم هندی دائرةالبروج به بیست و هفت قسمت مساوی تقسیم شده و هر منزل سیزده درجه و ثلث می‌باشد و در هر برج دو منزل و ربع قرار می‌گیرد. در نجوم اسلامی دائرةالبروج به بیست و هشت قسمت تقسیم شده و هر منزل دوازده درجه و شش هفتم درجه می‌باشد و در هر برج دو منزل و ثلث قرار می‌گیرد با توجه به تساوی تقسیم بندی هر خانه (منزل) باید ۱۲ درجه و ۵۱ دقیقه و ۲۵٫۷۱۴ ثانیه قوسی باشد.

منازل قمر

در نجوم قدیم، ۲۸ بخش تقریباً مساوی منطقةالبروج، از اول صورت فلکی حمل تا انتهای صورت فلکی حوت که ماه در حرکت ماهانۀ خود (یا یک دورۀ هلالی)، از دیدگاه ناظر زمینی تقریباً در هر شبانه‌روز از مقابل یکی از این قسمت‌ها گذر می‌کند. از آن‌جا که حرکت ماه در طول ماه متغیر و تقسیمات قراردادی منازل قمر نامساوی‌اند، ممکن است که گاه ماه دو شب در یک منزل و یک شب در دو منزل دیده شود.

هر یک از منازل قمر با موقعیت ستاره‌ای در نزدیکی آن مشخص و نام‌گذاری شده است. عرب‌های بادیه‌نشین باران‌های موسومی (انواء) و بادهای سخت (بوارح) را به طلوع یا غروب بعضی از این منازل نسبت می‌دادند. به این ترتیب، توجه به منازل برای ایشان در حکم مراجعه به تقویم کشاورزی بود. چهارده منزل شمالی (از شرطین تا سماک اعزل) را منازل شامی و چهارده منزل جنوبی (از غفر تا بطن‌الحوت) را منازل یمانی نامیده‌اند.

خورشید به‌طور پیوسته سه منزل را در زیر شعاع خود می‌گیرد و در ضمن حرکت ظاهری سالیانه‌اش هر منزل را در سیزده روز طی می‌کند. بدین‌ترتیب روزهای مربوط به منازل خورشید ۳۶۴ روز خواهد شد در حالی که سال ۳۶۵ روز است. به همین سبب یک روز اضافی را به روزهای منزل پانزدهم، (غفر) می‌افزودند. منزلی را که در حال خارج‌شدن از زیر روشنایی فجر است «طالع» و منزلی را که هنگام صبح غروب می‌کند «ساقط» می‌نامیدند.

نام های منازل قمر

نام‌های منازل قمر و صورت‌های فلکی مربوط به آن‌ها بدین ترتیب است:

  1. شرطین/شرطان (در حمل)
  2. بطین (در حمل)
  3. ثریا (در ثور)
  4. دبران (در ثور)
  5. هقعه (در جبّار، واقع در نزدیکی جوزا)
  6. هنعه (در جوزا)
  7. ذراع (در جوزا)
  8. نثره (در سرطان)
  9. طرف (بین سرطان و اسد)
  10. جبهه (در اسد)
  11. زبره (در اسد)
  12. صرفه (در اسد)
  13. عواء (در سُنبله)
  14. سماک اعزل (در سُنبله)
  15. غفر (در سُنبله)
  16. زبانا (در میزان)
  17. اکلیل (در عقرب)
  18. قلب (در عقرب)
  19. شوله (در عقرب)
  20. نعائم (در قوس)
  21. بلده (در قوس)
  22. ذابح (در جَدْی)
  23. سعد بلع (در دلو)
  24. سعد سعود (در دلو)
  25. اخبیه (در دلو)
  26. فرغ اوّل (در فرس اعظم یا اسب بالدار)
  27. فرغ ثانی (در فرس ‌اعظم و امرأةالمسلسله)
  28. بطن‌الحوت (در امرأةالمسلسله، واقع در نزدیکی حوت)

این منازل در پیشگویی های مبتنی بر آسترولوژی کاربرد فراوان دارند و دانستن آن ها بسیار مهم است. امیدواریم این مطلب مورد پسند شما قرار گرفته باشد و از آن بهره کافی را ببرید. حتما نظراتتان را با ما در میان بگذارید.

اگر این مطلب را دوست داشتید، با امتیاز دادن به آن از ما حمایت کنید.
[کل: 8 میانگین: 3.9]

دیدگاه‌ها (0)

*
*

پشتیبانی وبسایت