شاید برای خیلی از افراد این سوال مطرح باشد که مقصود از لقب صاحب قِران که برای برخی از پادشاهان نظیر ناصرالدین شاه به کار می رفت چیست؟ به همین دلیل در این مطلب می خواهیم به این سوال پاسخ دهیم و این لقب را برای شما معرفی کنیم. پس با ما همراه شوید.
ابتدا لازم است تا توضیحی در خصوص مفهوم واژه صاحب قِران ارائه دهیم و سپس دلیل اینکه ناصرالدین شاه را با این لقب خطاب میکردند بیان کنیم. صاحب قِران واژه و اصطلاحی است که در علم آسترولوژی و نجوم احکامی به کار می رود.
منجمین ایرانی و زرتشتی حوادث مهم عالم را از روی زایچه طالع قِران علویین یعنی قران مشتری و زحل محاسبه و پیش بینی می کردند و معتقد بودند که حوادث مهمی نظیر ظهور و سقوط دولت ها، ظهور پادشاهان بزرگ و پیغمبران، شیوع بیماری ها و حوادث طبیعی و غیره را می توان با بررسی زایچه قران علویین و ارتباط آن با طوالع تحویل سال و کسوفات و خسوفاتی که رخ خواهد داد پیش بینی کرد.
لذا سلطان صاحب قِران نیز پادشاهی بزرگ و جهانگیر است که ظهور او دارای نشانه های فلکی خاصی بوده و دلایل مبنی بر تولد یا ظهورش در طالع قران علویین مشهود است و به همین دلیل زایچه تولد یا ظهور یک صاحب قران می بایست با زایچه قران علویین دارای ارتباط خاصی باشد.
چرا به ناصرالدین شاه سلطان صاحب قران می گفتند؟
همانگونه که بیان شد طالع تولد یا طالع ظهور یک صاحب قِران با طالع قران علویین دارای ارتباط خاصی است نظیر قرار گرفتن جزو قران یا درجه انتهای قران در درجه طالع یا عاشر طالع صاحب قران و یا مقارن شدن یکی از اوتاد طالع قران با یکی از اوتاد طالع صاحب قران و غیره.
اما در مورد ناصرالدین شاه، با توجه به اینکه قران علویین مقدم بر سال تاجگذاری او در سیستم تروپیکال از نوع قران انتقالی از مثلثه آتشی به مثلثه خاکی بوده که از قران های مهم محسوب میشود و از طرفی دیگر منجمین درباری طالع وقت تاجگذاری یا ظهور این پادشاه را به گونه ای تعیین کردند که طالع وقت تاجگذاری او با درجه عاشر طالع سال قران علویین مذکور برابر گردد لذا از آن پس ناصرالدین شاه را سلطان صاحب قران نامیدند.
در واقع در مورد ناصرالدین شاه به جای آنکه همانند تیمور لنگ و نادر شاه افشار صاحب قرانی واقعی باشد بیشتر سعی شده است تا او را صاحب قران معرفی کنند درحالیکه این فرد شایسته چنین لقبی نبوده است و در عمل نیز غیر از طولانی بودن دوره سلطنت او رفتار و اعمالی که نشانگر صاحب قرانی این پادشاه باشد از او دیده نشده است.
طالع وقت تاجگذاری ناصرالدین شاه قاجار
ناصرالدین شاه قاجار به صورت رسمی دو بار اقدام به تاجگذاری نمود، اولین بار هنگامی بود که ناصرالدین شاه در تبریز از مرگ پدرش محمد شاه قاجار آگاه شد لذا جهت اعلام سلطنت خود در تبریز اقدام به تاجگذاری نمود و پس از مدتی با از میان برداشتن رقبای سلطنتی خود به سوی شهر تهران حرکت کرد تا تاجگذاری نهایی خود را در پایتخت سلسله قاجاریه انجام دهد.
تصویر فوق، نمایانگر زایچه های طالع وقت تاجگذاری ناصرالدین شاه در شهرهای تبریز و تهران می باشند که در سیستم تروپیکال محاسبه شده اند.
در زمانهای گذشته طالع وقت تاجگذاری یک پادشاه از دیدگاه نجوم احکامی بسیار مهم بود و معمولا” پادشاهان، تاریخ و لحظه تاجگذاری خود را با مشورت و به انتخاب منجمین درباری خود تعیین می کردند. با دقت در تصویر فوق متوجه میشویم که طالع وقت تاجگذاری در هر دو شهر تبریز و تهران تقریبا یکسان است. علت اینکه منجمان چنین طالعی را برای وقت تاجگذاری در نظر گرفتند به دلیل برابری درجه طالع مذکور با درجه عاشر طالع سال قران علویین مقدم (قران اکبر مقدم) بوده است.
دیدگاهها (0)