دایره زودیاک یکی از مفاهیم مهم در چارت تولد شما و آسترولوژی محسوب می شود. در این پست آموزشی قصد داریم شما را بیشتر با این دایره آشنا کنیم.
قبلا در پست چارت تولد چیست؟ در مورد چارت تولد با شما صحبت کردیم و در مورد آسترولوژی و طالع بینی آسترولوژی نیز گفته ایم. موضوع بعدی که نیاز است پیش از صحبت در مورد دایره زودیاک بدانید، صورت های فلکی است. پس ابتدا در کنار هم با صورت های فلکی آشنا می شویم.
صورت فلکی یا constellation چیست؟
صورت فلکی (constellation) مجموعه ای از ستاره هاست که با یکدیگر شکلی را در آسمان پدید می آورند، هر صورت فلکی از تعدادی ستارگان ثابت تشکیل یافته است که چگونگی قرار گرفتن هر گروه از آنها نسبت به یکدیگر به یک جسم یا حیوان شباهت دارد، که اسم آن جسم یا جانور را روی آن دسته گذاشته اند که گاهی این تشبیه نیز بی مورد است و بر اساس آن شکل نامگذاری می شوند؛ مانند: مثلث – گاو – شکارچی – شیر – عقرب و…
تا زمان بطلمیوس، تعداد صُوَر فلکی شناخته شده 48 مورد بود اما امروزه 88 صورت فلکی شناخته شده که هر یک محدوده مشخصی در آسمان دارند، ثبت شده اند و مورد قبول تمامی مُنَجِمان جهان قرار گرفته اند به طوری که تمام آسمان با این صورت های فلکی پوشیده می شود. صورتهای فلکی کهن به سه دسته تقسیم میشوند:
- حیوان ها و چیزهایی که با آب در ارتباط هستند.
- انسان ها و حیواناتی که در روی زمین اند.
- مخلوقات افسانه ای که به هوا پر میکشند.
عجیب آنکه هر یک از این دستهها در بخشی از آسمان جمع هستند. پرندگان و موجودات هوایی در نزدیکی قطب شمال دایرةالبروج هستند و صورت های زمینی همچون کمربندی دور آنها را گرفتهاند. موجودات آبزی هم در جنوب و زیر استوای سماوی جا دارند.
بیشترین کاربردی که صور فلکی دارند تقسیم بندی آسمان به یک سری نواحی مشخص است. آسمان آنقدر وسیع است که اگر بخواهیم جرمی را در آن پیدا کنیم نیاز به یک سری آدرس داریم. البته با مختصات های نجومی مانند بعد و میل نیز می توان این کار را انجام داد اما بهره گیری از این مختصات کار آسانی نیست.
مطلب مرتبط: طالع بینی با آسترولوژی و نجوم
راحت ترین راه این است که ما آسمان را به نواحی مختلف تقسیم کنیم و بهترین راه برای تقسیم کردن آسمان هم ستاره های بارز و مشخص آن است. در واقع می توان گفت یکی از کاربردهای صور فلکی برای آدرس دهی در آسمان است.
برای آشنایی بیشتر با صورت فلکی می توانید کتاب صورت های فلکی را از ادامه دانلود کنید. بعد از مطالعه آن، اطلاعات بهتری از مفهوم دایره زودیاک در صورت های فلکی بدست می آورید.
از دید ناظر زمینی در طول یک شب تمام ستارگان دور نقطهای در آسمان که قطب شمال سماوی نام دارد میچرخند. در آسمان نیمکره شمالی ستاره پولاریس یا قطبی تنها یک درجه با قطب شمال سماوی فاصله دارد و نشانگر شمال میباشد اما در آسمان نیمکره جنوبی ستارهای با این فاصله کم در نزدیکی قطب جنوب وجود ندارد.
صورتهای فلکی که در اطراف قطبها قرار دارند در طول شب غروب نمیکنند و صورتهای فلکی پیراقطبی (دور قطبی) نامیده میشوند. صورتهای فلکی دور قطبی در آسمان نیمکره شمالی شامل خرس بزرگ، خرس کوچک، اژدها، ذات الکرسی و قیفاووس میباشد. در نیمکره جنوبی نیز این صورتهای فلکی صلیب، کارینا و قنطوروس دور قطبی میباشند.
دایره زودیاک چیست؟
اکنون نوبت به دایره زودیاک می رسد. حال که با مفاهیم چارت تولد، آسترولوژی و صورت های فلکی آشنا شده اید. وقت آن رسیده که با دایره زودیاک در این مفاهیم آشنا بشید. برای آشنایی با این دایره، ویدئو اختصاصی وبسایت متافیزیک انرژی و آسترولوژی را از ادامه مشاهده کنید.
چقدر عالی بود 👌🏻
عالی ولی چارت تولد در گوگل پلی در ایران حتی با وی ی آن نمیشود دانلود کرد